0030.GR, ��������� ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ,ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 0030.GR GREEK HOTELS AND APARTMENTS GUIDE ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ HOTELS IN GREECE
HOTELS IN GREECE ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Hotels in greece
0030.GR, ��������� ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ,ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Παρακαλώ περιμένετε
hotels in greece ξενοδοχεία στην Ελλάδα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ HOTELS IN GREECE
HOTELS IN GREECE
greek hotels in greece
 English version
greek hotels chalkidiki rhodes chania heraklion myconos santorini lefkada zante
hotels ξενοδοχεία Ελλάδα Greece
greekhotels
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Διαμονή
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
hotels greece ξενοδοχεία Κρήτη Χαλκιδική Κυκλάδες
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
ΜΟΥΣΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ski centers greece
Χιονοδρ. Κέντρα
hotels in greece
 
 
 
 
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
NEWSLETTER 

Eνημερωθείτε πρώτοι
για τις προσφορές
του HOTELS.COM.gr


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Χανιά chania Ηρακλειο Ρεθυμνο


 
hotels greece

ξενοδοχεία ξενοδοχεία
 
hotels
360x360 Panorama
Το HOTELS.COM.gr σας παρέχει χωρίς χρέωση την εμφάνιση της δικής σας πανοραμικής περιήγησης!
χαλκιδική Κέρκυρα πάρος νάξος
 
Μακεδονια Πήλιο
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
 
   hotels ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
   ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Χτισμένο δίπλα στη λιμνοθάλασσα ανάμεσα στις εκβολές δύο ποταμών του Ευήνου και του Αχελώου το Μεσολόγγι κουβαλάει υπερήφανα ένα ιστορικό φορτίο θυμίζοντάς μας για πάντα την υπέρτατη θυσία για τη ζωή του έθνους.
  ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ
Το κυριότερο αξιοθέατο της περιοχής είναι φυσικά η λιμνοθάλασσα. Χωρίζεται σε τρία μέρη, τις λιμνοθάλασσες της Κλείσοβας, του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού. Όλη αυτή η θαλάσσια έκταση μαζί με τις μη καλλιεργήσιμες παραλίες που την περιβάλλουν αποτελεί ένα σημαντικό υγρότοπο. Στα νερά της λιμνοθάλασσας κρύβονται τα νησάκια Κλείσοβα, το Βασιλάδι, ο Αι-Σώστης, ο Σχοινιάς, ο Προκοπάνιστος, η Θολή, ο Παλαιοπόταμος, ο Ντολμάς και ο Πόρος. Σ' όλα αυτά τα νησάκια λειτουργούν ιχθυοτροφεία που παράγουν τα περίφημα Μεσολογγίτικα ψάρια. Με μια βενζινάκατο, μπορείτε να επισκεφθείτε όλα τα Ιχθυοτροφεία σε μια ημέρα. Η λιμνοθάλασσα προσφέρεται και για περιπάτους, κυρίως κατά την ώρα της δύσης του ήλιου, όταν τα χρώματα που βάφουν τα νερά της σε ταξιδεύουν σε μέρη εξωτικά. Πολύ χαρακτηριστικά είναι και τα παραδοσιακά σπίτια των ψαράδων που είναι χτισμένα μέσα στο νερό, οι λεγόμενες πελάδες.
 
  ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
Μπαίνοντας στην πόλη περνά κανείς από την Πύλη, απομεινάρι του τείχους του Μεσολογγίου. Το σημερινό τείχος, στα ίχνη του τείχους της Τρίτης Πολιορκίας, κατασκευάστηκε με εντολή του Όθωνα το 1838. Το τείχος αυτό είχε δυο πύλες από τις οποίες μόνο η μια σώζεται μέχρι σήμερα. Η άλλη ήταν δίπλα στο Ηρώων κοντά στην θέση "κανόνι" και οδηγούσε στο Αιτωλικό. Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος του Τείχους (το Ανατολικό) καταστράφηκε το 1890, όταν κατασκευάστηκε η Σιδηροδρομική Γραμμή και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του ΣΒΔΕ.
 
  ΟΙΝΙΑΔΕΣ
Θέατρο αρχαίας πόλης της περιοχής που σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο διοργανώνεται το «Φεστιβάλ Οινιαδών» στα πλαίσια του οποίου παρουσιάζονται πολλές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.
 
  Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
Ο Κήπος των Ηρώων έγινε από πρωτοβουλία του Ιωάννη Καποδίστρια στις 14 Μαΐου 1829. Ένα χρόνο νωρίτερα κατ' εντολή του βασιλιά Όθωνα με ειδική τελετή είχαν τοποθετηθεί τα οστά των ηρώων σε τύμβο που περιελήφθη στο συγκρότημα του Κήπου, και είχε δοθεί εντολή για δημιουργία του τείχους στα ίχνη του χωμάτινου αναχώματος που είχε κατασκευάσει ο Αθανάσιος Ραζηκώτσικας. Δύο πολιορκίες άντεξε αυτό το σπουδαίο οχυρωματικό έργο. Μέσα στον Κήπο τοποθετήθηκαν διάφορα μνημεία για τους ήρωες των πολιορκιών και της Εξόδου.
 Απ’ αυτά τα σημαντικότερα είναι ο Τύμβος των Πεσόντων, ο Ανδριάντας του Λόρδου Βύρωνα, το Μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη, το Μνημείο των Φιλελλήνων.  Μπροστά από τον Κήπο βρίσκεται το ταπεινό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο οποίο συνήλθε η Επιτροπή του Αγώνα στις 6 Απριλίου 1826 και αποφάσισε την Έξοδο.
 
  ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΑΛΑΜΑΔΩΝ
Σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε το 1722 ο γενάρχης των Παλαμάδων και δάσκαλο του γένους μας Παναγιώτης Παλαμάς. Στο ίδιο σπίτι έμεινε και ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς. `Οταν το 1865 ορφάνεψε και από τους δυο γονείς του βρέθηκε στο Μεσολόγγι στο σπίτι του αδελφού του πατέρα του Δημητρίου Παλαμά, όπου παρέμεινε μέχρι που τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Μετά έφυγε για την Αθήνα.  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι δυο μορφές της νεότερης Ελλάδας βρέθηκαν στον ίδιο χώρο. Ο πολιτικός και ο ποιητής. Ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Κωστής Παλαμάς. Τα σπίτια τους, το ένα ακριβώς απέναντι στο άλλο, δεσπόζουν στην περιοχή τόσο για την ιστορία τους όσο για την κατασκευή τους.
 Το πρώτο χαρακτηρίζεται από την οικοδομική λιτότητα ενώ το δεύτερο διακρίνεται για την αρχιτεκτονική του φαντασία. Την πρόσοψή του κοσμούν θόλοι και μια τζαμένια βεράντα, που του δίνει ένα ιδιαίτερο τόνο και το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα αρχοντικά.
 
  ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗΔΩΝ
Σε αυτό γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε ο ιστορικός Σπυρίδων Τρικούπης. Στο ίδιο σπίτι έζησε και ο υιός του Χαρίλαος, πολιτικός και πολλές φορές πρωθυπουργός της χώρας μας. Το αρχοντικό, ίσως και το παλαιότερο κτίριο της πόλης, είναι χτισμένο κοντά στη λιμνοθάλασσα. Χτίστηκε το 1840 από τους Αποστόλη και Θεμιστοκλή Τρικούπη, θείους του Χαρίλαου. Αυτό το αρχοντικό διατηρεί ακόμα και σήμερα την πρώτη του αρχιτεκτονική λιτότητα. Οπως αναφέρουν πολλές μαρτυρίες, στο δυτικό μπαλκόνι του σπιτιού συνήθιζε να κάθεται ο Χαρ. Τρικούπης και να απολαμβάνει τα μαγευτικά δειλινά. Στην ανατολική πλευρά του υπήρχε η τραπεζαρία, ενώ στη δυτική του το σαλόνι και το γραφείο. Τα δυο αυτά δωμάτια συνδέονται μ’ ένα μακρύ διάδρομο που καταλήγει σε μια ξύλινη σκάλα και οδηγεί στο ισόγειο. Υπήρχε ακόμα ένα υπνοδωμάτιο και μια κουζίνα. Τέλος, στο κάτω μέρος του σπιτιού ήταν οι αποθήκες. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο σπίτι, χωρίς καμία αρχιτεκτονική πολυτέλεια, αντίθετα μ’ ό,τι συνέβαινε με άλλα αρχοντικά του Μεσολογγίου.
 Η ίδια λιτότητα χαρακτήριζε και το εσωτερικό του σπιτιού. Η επίπλωση ήταν φτωχική. Το μοναδικό αντικείμενο αξίας που στόλιζε το σαλόνι του πολιτικού ήταν μια μικρή προσωπογραφία του Λόρδου Βύρωνα, πραγματικό αριστούργημα ζωγραφικής, δώρο της βασίλισσας της Αγγλίας στον πατέρα του. Το σπίτι δωρήθηκε στον Δήμο από τον απόγονο των Τρικούπηδων, πρώην βουλευτή Κ. Τρικούπη και λειτουργεί σαν Μουσείο Τρικούπη.
 
  ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ 
Στη γραφική πλαγιά του Ζυγού, 8 χιλ. από το Μεσολόγγι, βρίσκεται το μοναστήρι του `Αη-Συμιού. Σ’ αυτό το χώρο γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της Εξόδου. Κτίστηκε κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας, στα 1740 και ήταν το καταφύγιο των κλεφτών του Αράκυνθου. `Όταν έγινε η Έξοδος της φρουράς του Μεσολογγίου, το μοναστήρι τ’ `Αη-Συμιού είχε οριστεί,σαν τόπος συγκέντρωσης μαχητών για να βοηθήσουν τους "Εξοδίτες". Δυστυχώς όμως το σχέδιο άλλαξε γιατί τον Καραϊσκάκη διαδέχτηκε στην αρχιστρατηγία ο Κ. Μπότσαρης. `Έτσι, οι "Εξοδίτες" έφτασαν στο μοναστήρι χωρίς να βρουν βοήθεια και εξαιτίας αυτού υπέστησαν στη χαράδρα την επίθεση του Αλβανικού ιππικού. `Όσοι διασώθηκαν ξεκίνησαν για τη Δερβέκιστα.Το μοναστήρι καταστράφηκε αφού παραδόθηκε στις φλόγες από τις στρατιές των Ιμπραήμ και Κιουταχή. Ξαναχτίστηκε από τον αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Αγγελέτο, το έτος 1836. Από τότε, καθιερώθηκε η μετάβαση πανηγυριστών στο μοναστήρι κατά τη γιορτή της Υπαπαντής  και των αρματωμένων και έφιππων πανηγυριστών ανήμερα της Πεντηκοστής.
 Στον `Αη-Συμιό θα δείτε το ωραίο Βυζαντινό εκκλησάκι, τα κελιά του, τον ξενώνα των Πανηγυριστών, το μεγάλο λευκό σταυρό που στήσανε εις μνήμη των πεσόντων αγωνιστών και θα απολαύσετε το όμορφο τοπίο, όπως διαμορφώνεται με τα αιώνια πλατάνια και τα νεόφυτα πεύκα.
 
  ΤΟΥΡΛΙΔΑ
Στην Τουρλίδα θα κάνετε το μπάνιο σας προς τα ανοικτά του Πατραϊκού κόλπου. Απέχει 5 χιλιόμετρα από την πόλη και η διαδρομή είναι μαγευτική, γιατί ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος προχωρεί μέσα στη λιμνοθάλασσα. Πήρε το όνομά της από ένα είδος θαλασσινών πουλιών που υπήρχαν εκεί τις "τουρλίδες". Εκεί θα δείτε και τη Μαύρη Αλυκή. Την είπανε "μαύρη" γιατί το αλάτι της είναι χαμηλότερο σε ποιότητα από της ¶σπρης, της άλλης αλυκής που βρίσκεται στον δρόμο προς το Αιτωλικό. Ωραίος είναι και ο οικισμός της Τουρλίδας με τα ξύλινα σπίτια , στα οποία παραθερίζουν πολλοί Μεσολογγίτες. Σήμερα είναι η πλαζ του Μεσολογγίου. Η Τουρλίδα μέχρι το 1885 ήταν νησί. Εκεί άραζαν τα καράβια, πριν γίνει το λιμάνι της πόλης, καθώς από εκεί και πέρα τα νερά γίνονται πολύ ρηχά. Ο δρόμος με τον οποίο ενώθηκε με την πόλη δημιουργήθηκε από τις εκσκαφές, που έγιναν για την κατασκευή του Λιμανιού. Στην Τουρλίδα υπάρχουν δύο αναψυκτήρια-εστιατόρια καθώς και μια καφετέρια.
 
  Χρήσιμες πληροφορίες
2631022217-2631022371
2631051121
               Προβαλλόμενοι στο HOTELS.COM.gr
PHILOXENIA GREECE
hotels
ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ
 
            Προτάσεις 0030.GR
  
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η Θεσσαλονίκη, η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας, είναι μία από τις αρχαιότερες της Ευρώπης. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις ακτές και τους λόφους του Θερμαϊκού κόλπου, απλώνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Την έκτισε ο...
  Πρόταση προορισμού Περισσότερα 
hotels in THESSALONIKI Δείτε επίσης   
»ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Διαμερίσματα , Σουίτες , Ενοικιαζόμενα δωμάτια)
ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και αποτελεί εναλλακτική λύση για τους Θεσσαλονικιούς που απέχει 80 χλμ. ...
  Πρόταση προορισμού Περισσότερα 
hotels in THESSALONIKI Δείτε επίσης   
»ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Διαμερίσματα , Σουίτες , Ενοικιαζόμενα δωμάτια)
ΟΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Στο νομό Χανίων υπάρχουν υπέροχες παραλίες για όλα τα γούστα, από πολυσύχναστες έως απόμερες και ήσυχες αμμουδιές και ορμίσκοι. Είναι ιδανικές για χαλάρωση και διασκέδαση κάτω από το ζεστό ήλιο....
  Πρόταση παραλίας Περισσότερα 
hotels in CHANIA Δείτε επίσης   
»ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΑΝΙΑ (Διαμερίσματα , Σουίτες , Ενοικιαζόμενα δωμάτια)
OI ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ
Η Σύρος διαθέτει πανέμορφες παραλίες, αρκετές από αυτές απευθύνονται στον επισκέπτη που προτιμά την απομόνωση και την ηρεμία....
  Πρόταση παραλίας Περισσότερα 
hotels in SYROS Δείτε επίσης   
»ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΥΡΟΣ (Διαμερίσματα , Σουίτες , Ενοικιαζόμενα δωμάτια)
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ| Κυριαρχεί στο Βόρειο Αιγαίο
Η Χαλκιδική που βρίσκεται κοντά στην Θεσσαλονίκη προσφέρει ένα συνδυασμό φυσικού πλούτου, με τεράστια τουριστική υποδομή, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!
Αποτελείται από τρεις χερσόνησους, τ...
  Πρόταση παραλίας Περισσότερα 
hotels in CHALKIDIKI Δείτε επίσης   
»ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (Διαμερίσματα , Σουίτες , Ενοικιαζόμενα δωμάτια)
  
HOTELS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ GREECE
      © 2010 0030.GR. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. CITYCOM I.S.
  Γλώσσα περιήγησης: Ελληνικά      Συχνότητα καταχώρησης νέου περιεχόμενου : καθημερινά